Reis- en annuleringsverzekeringen

Een vakantie is vaak een grote uitgave. U wilt tijdens u vakantie dan ook graag onbezorgd genieten. Helaas kunnen er tijdens een vakantie ook vervelende dingen gebeuren zoals bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte of een overlijden. U kunt hierdoor onverwacht voor grote uitgaven komen te staan. In zo'n geval biedt een reisverzekering extra zekerheid.


Doorlopende reisverzekering:

Een doorlopende reisverzekering kan bij de meeste verzekeraars meeverzekerd worden op het particuliere verzekeringspakket. Hiermee bent u tijdens uw vakanties verzekerd en hoeft u niet meer voor elke reis een afzonderlijke reisverzekering af te sluiten.

Binnen het pakket zijn er meerdere keuzes mogelijk zodat u uw reisverzekering kunt afstemmen op uw persoonlijke wensen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Europadekking of werelddekking
  • Wel of geen wintersportdekking
  • Wel of geen automobolistenhulp
  • Wel of geen doorlopende annuleringsverzekering (zie hieronder)

Een doorlopende reisverzekering geeft onder andere dekking voor uw bagage, medische kosten, hulpverlening alarmcentrale, repatriëring.

Doorlopende annuleringsverzekering:

Heeft u een reis geboekt, dan wilt er natuurlijk ook van genieten. Er kunnen zich na het boeken van de reis echter situaties voordoen, waardoor u niet op reis kunt. U zult uw vakantie moeten annuleren. Tegen de financiële gevolgen van een annulering kunt zich verzekeren door binnen 7 dagen na de boeking een (doorlopende)annuleringsverzekering af te sluiten.

Heeft u eenmaal een doorlopende annuleringsverzekering, dan hoeft u niet meer voor elke reis een aparte verzekering af te sluiten.