Hof financi├źle adviezen

Doel uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kunt u zich verzekeren tegen de kosten die een begrafenis of crematie met zich meebrengen. Vaak worden de kosten die een crematie of begrafenis met zich meebrengen onderschat. 
 

Waarom een uitvaartverzekering via Monuta?

           ·         U hoeft nu nog niet te beslissen hoe uw uitvaart er later uit moet zien. 

           ·         Uw uitvaartverzekering is waardevast (te verhogen via een optierecht).

           ·         Bij een overlijden in het buitenland wordt u gratis overgebracht naar Nederland met een natura pakketverzekering                  (werelddekking) 

           ·         U maakt gebruik maken van de inkoopvoordelen van Monuta bij een uitvaart.

           ·         Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd tot 18 jaar.Welk bedrag moet ik verzekeren voor mijn persoonlijke uitvaart wensen. 

U heeft zelf een duidelijk beeld van de uitvaartkosten.

U heeft voor uzelf een duidelijk beeld van de kosten welke een uitvaart, die is afgestemd op uw persoonlijke wensen, met zich meebrengt. Het bedrag dat u wenst te verzekeren kunt dan direct invoeren in de rekenmodule op de website.


De kosten van een uitvaart berekenen aan de hand van uw persoonlijk wensen.

Aan de hand van een uitvaartkostenmeter kunt u het benodigd verzekerd bedrag voor uw uitvaart berekenen door uw persoonlijke wensen in te geven bij de gestelde vragen. Een uitvaartkostenmeter geeft op basis van uw antwoorden een indicatie omtrent de kosten van uw uitvaart.


U heeft recentelijk de kosten van een uitvaart onder ogen gehad.

Indien u recentelijk een uitvaart van dichtbij hebt meegemaakt en de factuur heeft gezien, heeft u een goede indicatie van de uitvaartkosten. Veelal worden deze onderschat. U kunt direct via de rekenmodule uw premie berekenen. Op deze wijze kunt nagaan of het verzekerd bedrag voor uw persoonlijke uitvaart voldoende verzekerd is door middel van uw uitvaartverzekering 


Waardevast:

Door de indexering en/of optierecht kunt u uw begrafenis- of crematieverzekering waardevast houden. 
Door de stijginging van de kosten wordt een begrafenis en een crematie steeds duurder.
Om er zorg voor te dragen dat de verzekering voor uw uitvaart op peil blijft, indexeert Monuta de naturaverzekeringen jaarlijks.
Door de jaarlijkse indexatie van de natura verzekering is deze waardevast en worden een verrassingen achteraf vookomen.
Een zeer belangrijke zekerheid voor u.

 
Repatriëring.

Als de verzekerde persoon komt te overlijden tijdens een tijdelijk verblijf van maximaal 2 maanden in het buitenland, betaalt en regelt Monuta, indien u een natura pakketverzekering heeft afgesloten, het vervoer van de overledene naar Nederland inclusief de voor het vervoer noodzakelijke kist.


Waarom is een begrafenisverzekering van Monuta voordeling?

Monuta is een grote landelijke organisatie die jaarlijks vele uitvaarten regelt en verzorgd. Tevens beschikt Monuta over eigen uitvaartcentra en crematoria door heel Nederland. Op deze wijze kan Monuta de kwaliteit garanderen en de uitvaartkosten in eigen hand houden. Door het grote aantal uitvaarten, heeft Monuta ook inkoopvoordelen.
Uw uitvaartverzekering van Monuta kan hierdoor ook scherp qua premie zijn.
 

Uw kinderen tot 18 jaar zijn GRATIS meeverzekerd:

Als u als ouder een uitvaartverzekering afsluit via Monuta, dan kunt u uw kinderen tot hun 18 jarige leeftijd gratis mee te verzekeren. De gratis kinderdekking is maximaal gelijk aan het hoogst verzekerde bedrag van één van beide ouders.
Hebt u via Monuta een lopende uitvaartverzekering, dan dienen kinderen binnen 30 dagen na de geboorte schriftelijk aangemeld te worden. Uw kinderen zijn dan ook tot hun 18 jarige leeftijd gratis meeverzekerd.